Plannen en organiseren!

Tegenwoordig zijn kinderen / jongeren snel afgeleid en hebben ze moeite om zich te concentreren. We zien dit bijv. bij jongeren met autisme ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie. Om het plannen en organiseren te verbeteren bieden wij de Cogmed Werkgeheugentraining aan, met begeleiding.

De training is effectief bewezen (zie: Nederlands Jeugd Instituut).
Het werkgeheugen wordt gemiddeld met 23% verbeterd na het doorlopen van de training. 

Wat is de Cogmed Werkgeheugentraining?

De Cogmed Werkgeheugentraining is een trainingsprogramma waarbij het werkgeheugen getraind wordt. Het doel hierbij is onder andere het verbeteren van het concentratievermogen, leren gestructureerd te werk gaan, belangrijke informatie beter onthouden, controle krijgen over impulsief gedrag en het probleemoplossend vermogen sterk te verbeteren.

Schermafbeelding_2020-04-26_om_22.49.14.png                  

Hoe werkt de Cogmed Werkgeheugentraining?

Binnen de training zijn drie programma’s ontwikkeld welke zich richten op verschillende leeftijden: jonge kinderen van 3 tot 7 jaar, jeugdigen van 7 tot 17 jaar en volwassenen van 18 jaar en ouder.

Cogmed vindt thuis of op school op de computer plaats. Dit gebeurt onder begeleiding van een volwassene, dit kan een ouder zijn maar ook bijv. een remedial teacher op school.

De trainingsduur varieert van 5 tot 13 weken, waarbij geldt ‘hoe minder intensief de training, hoe langer de trainingsperiode’.

Schermafbeelding_2020-04-26_om_22.53.06.png

Cogmed is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen vanaf 4 jaar en ouder die:

Concentratieproblemen ervaren; snel afgeleid zijn; moeite hebben met het starten en/of afmaken van taken; Instructies niet onthouden en/of opvolgen; vaak niet opletten; veel zitten te dromen; steeds om hulp vragen, opdrachten vergeten, druk en onrustig zijn, moeite hebben met gestructureerd werken, slecht kunnen plannen, vooruit denken en geen goed tijdsbesef hebben, moeite hebben met het onderdrukken van impulsen, moeite hebben met luisteren naar anderen en het op een gepaste wijze reageren, leerproblemen hebben, zoals moeite met begrijpend lezen/rekenen, de diagnose ADHD of ADD (met of zonder medicatie) hebben.

Schermafbeelding_2020-04-26_om_22.51.53.png